Food&Drink #2 - nacpěte se do sytosti

úterý 6. května 2014

Na rýži nedám dopustit, miluji jí na 100 způsobů. Zde Vám v rámci Food & Drink měsíce přináším 
jeden z mých velmi oblíbených receptů. Je to rychlovka, chutná skvěle a nasytí. 

Potřebujeme
jasmínovou rýži
šalotku
slanina
hrášek v lusku (použila jsem zelené fazolky)
olej
dvě vejce
sýr a petrželku na ozdobu

Rozehřejte olej ve velkém woku. Přidejte slaninu a smažte, dokud nezačne být křupavá. 
Přidejte šalotku, následně rýži a důkladně ji prohřejte skrz naskrz, potom přidejte nasekané lusky. Restujte 1–2 minuty a vmíchejte sezamový olej. Stěrkou shrňte rýži do kraje pánve, 
doprostřed nalijte našlehaná vejce a jemně je vmíchávejte do rýže tak, aby se v rýžové směsi udělaly vaječné sraženiny. Posypejte sýrem, ozdobte petrželkou.

PS - pokud nemusíte slaninu, použijte například žampióny nakrájené na plátky. 
Dodají tak smažené rýži další výjimečnou chuť.




Dobrou chuť ...

5 komentářů

  1. Tohle vypadá naprosto báječně, krásně naservírované :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, máš moc hezký blog! právě u mě probíhá giveaway, budu moc ráda, když se také zapojíš:))

    http://evelinkablog.blogspot.cz/2014/04/giveaway-nivea-body-shop.html

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímalo mi mě, jestli ta rýže je vařená, nebo syrová ? Slanina a cibulka je nakrájená na drobno ?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, všechny pilně před zveřejněním čtu.

Komentáře jsou moderované, takže nepanikařte když se po odkliknutí ihned nezobrazí. Po přečtení budou uveřejněny :) Děkuji za pochopení

Používá technologii služby Blogger.

Latest Instagrams

© ANGEL INSPIRATION. Design by FCD.