Food&Drink #4 - currant muffin

pondělí 12. května 2014

Co si budeme povídat, muffiny jsou prostě lahoda... Já osobně miluji čokoládové, ty kde mi kousky čokolády občas křupou mezi zuby, mňam.
Dnes jsem si pro Vás připravila ale muffiny s rybízovým sirupem, jak jinak než z Manufaktury.

Potřebujeme
100 ml mléka
80g cukr krystal
135g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
80g másla
1 vanilkový cukr
1 vejce
špetka soli
rybízový sirup

Máslo vyšleháme se špetkou soli a přidáváme cukr a vanilkový cukr, vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva. Poté přidáme 5 polévkových lžic rybízového sirupu.Těstem naplníme do 2/3 předem vymazané formičky (pokud nemáte papírové) a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut. Ozdobíme šlehačkou nebo tvarohem smíchaný s vanilkovým cukrem, pokud máme, přidáme rybíz ..




Sirup, hrníček, cukrkandl - Manufaktura
Přeji dobrou chuť...

8 komentářů

  1. To vypadá krásně a ještě líp to musí chutnat, ach... :-) Já jsem včera pekla brownies z celozrnné mouky a třtinového cukru, takové trochu zdravější a jsou výborné :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm, tak teď jsem dostala chuť na brownies, já tu dietu snad nezačnu držet nikdy... :)

      Vymazat
  2. pání, to vypadá skvěle. Jinak hrníček mám doma stejný, tak jsem si jej zamilovala, že si do něj dávám i polévku. K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem nad tím přemýšlela, jsem polévkový typ a taková zelňačka v pelechu z hrníčku není špatný nápad..

      Vymazat
  3. Recept vypadá dobře, určitě ho ozkouším :) Jsem zvědavá na výsledky :)

    OdpovědětVymazat
  4. není to moc sladké ? Ten sirup z manufaktury už je slazený nebo ne? Díky :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, všechny pilně před zveřejněním čtu.

Komentáře jsou moderované, takže nepanikařte když se po odkliknutí ihned nezobrazí. Po přečtení budou uveřejněny :) Děkuji za pochopení

Používá technologii služby Blogger.
© ANGEL INSPIRATION. Design by Fearne.