Nenáročný piškotový dort

středa 1. dubna 2015

V dnešní době se nikomu ve volném čase nechce trávit hodiny u sporáku. Vím o čem mluvím...
Jsem ráda za víkendy, kdy se mohu věnovat i něčemu jinému než práci.

Vaření miluji ale občas nedám dopustit na dovoz číny a užívání si jídla u kterého netrávím celé dopoledne.
Dnes jsem se rozhodla podělit o jednoduchý moučník, který je ideální na jakoukoliv příležitost.
Naservírovat jej můžete ke kávě, čaji nebo jen tak... :)
Výhoda je u něj i rychlost, takže pokud přijede nečekaně tchyně, zavřete se na chvilku v kuchyni a do 30 minut servírujete.


Základ je klasické piškotové těsto:

160 g mouky / 160 g cukr krupice / 4 vejce / 4 lžíce oleje

Oddělíme žloutky do bílků, na jedno vejce použijeme lžíci oleje. Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí - vznikne cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku.Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Je dobré nalévat těsto směrem od krajů do středu, hlavně u korpusu. Netvoří se pak uprostřed kopeček.
Na tvarohový krém nám bude stačit vanička (250 g) polotučného tvarohu a jeden a půl sáčku vanilkového cukru.
Pořádně promícháme a naneseme na korpus (musí být vychladlý).

Nakrájíme jakékoliv ovoce a naskládáme na tvaroh. Ozdobíme mátou a můžeme servírovat. 






Pokud se do něj pustíte, pošlete mi pak fotku svého díla
Můžete na facebook nebo na instagram, kde stačí vložit hashtag #blogangelinspiration

Více inspirace najdete i na mém
Follow me


11 komentářů

  1. Vypadá krásně a ten postup není vůbec složitý. Díky za recept, určitě ho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je skvělý recept a opravdu jednoduchý, paráda. Uložím si ho a jak budu mít více času, tak vyzkouším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě vyzkouším. Když se blíží ty Velikonoce! :D Vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  4. Mmm, tak tento recept si ukládám :) Dortík vypadá přímo k nakousnutí

    OdpovědětVymazat
  5. Jééé, takový dortík dělám taky :-) A když ho chci obměnit, tak na korpus připravím vanilkový pudink z 400 ml mléka (rychleji tuhle a je hustší) a ovoce ještě zakápnu trochou želatiny. Nejraději je mám s lesním ovocem :) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  6. Parádně si mě nakopla! Děkuju! Vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  7. to vyzerá mooc chutnne!!! mňam. páči sa mi aj forma na pečenie ale nevyberalo sa ti to s tej formy tažko? a chválim aj fotky!:)
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se forma dobře vymaže máslem a vysype moukou tak to jde ven dobře :)

      Vymazat
  8. Tak tohle je nádhera, teď jen aby už byly jahody, těm, co se prodávají teď, ještě chybí sluníčko.

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že to bude výborný zákusek pro dnešní sváteční den.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, všechny pilně před zveřejněním čtu.

Komentáře jsou moderované, takže nepanikařte když se po odkliknutí ihned nezobrazí. Po přečtení budou uveřejněny :) Děkuji za pochopení

Používá technologii služby Blogger.

Latest Instagrams

© ANGEL INSPIRATION. Design by FCD.