Lotusgrill v hlavní roli

úterý 7. července 2015

Léto, slunce, gril... Ideální kombinace, která nikdy neomrzí, když k tomu ještě přidáte skvělé pití a partu přátel,
máte o dokonalý den postaráno. Osobně jsem spíše typ, který v létě utíká k vodě a vyvalí se u vody jak vyvržený vorvaň, dnes jsem ale zatla zuby, naložila maso, roztáhla slunečník a dala se s Kubou do grilování.

Velkou oporou v tomto žhavém dni nám byl Lotusák, který svou práci odvedl víc než skvěle.
Z počátku jsem se bála, přece jen je to, jak Kuba říká "mimi" gril a nevěděla jsem co od něj čekat, ve výsledku ale velmi překvapil. :) Vše se na něm dělalo skvěle a pokud nad zakoupením grilu přemýšlíte, určitě by stálo za to jej zkouknout. Jde o malý, přenosný a bezkouřový gril, který vytáhnete na balkón nebo do parku na piknik. Manipulaci s ním zvládnu i já, takže vlastně každý lehce manuálně zručný člověk. Ocení ho ale především i ten, který se pak postaví k dřezu a dá se do mytí po akci. U nás to padlo na Kubu (ostatně jako vždy) a i on sám byl mile překvapen. Žádné drhnutí, vysypete uhlíky a nerezovou vložku lehce umyjete. Pak jen opět složíte a vložíte do tašky, která je včeně gelového podpalovače a uhlí součástí.

Ale dost o grilu (mohla bych ho chválit ještě v pár odstavcích) a šup na nějaký tip co ugrilovat. :)

Jako první jsme se dali do naložení kuřecích křídelek ala Lucy.

Potřebujete následující suroviny:
- kuřecí křidélka 
- med dle chuti, já dala tři lžíce
- sůl, barevný pepř
- olivový olej
- česnek 
- bylinky dle chuti (tymián, rozmarýn, petřželku apod.)

Vše smícháte a maso naložíte, následně uložíte do lednice na cca 3 hodinky. Pak jen vytáhnete a pokládáte na gril. Spojení medu a bylinek vytvoří skvělou nezaměnitelnou chuť. Pokud máte doma pivaře, klidně do marinády přidejte "decku" piva. :)

No a aby se maso nejedlo jen tak s chlebem, doporučuji si ugrilovat i ananas v parmské šunce.
Potřebujete k tomu pouze ananas, parmskou šunku a parátko aby vše drželo. Takže až se budou křidélka dopékat, vložte k masu a grilujte společně. :)




Pokud máte i nějaké své vlastní recepty, určitě budu ráda když se podělíte. :) No a pokud vás zaujal LotusGrill, určitě doporučuji kouknout na jejich Facebook či Instagram, kde najdete tolik fotek, že budete chtít na Lotusáku grilovat teď hned. :) Prostě miláček. 



FOLLOW ME


2 komentáře

  1. Aaa ňam ňam, ten ananas mě velmi láká. Já takhle dělám sušené švestky se slaninou, taky doporučuji, je to výborné!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten je parádní a hlavně teda... mňáááááám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, všechny pilně před zveřejněním čtu.

Komentáře jsou moderované, takže nepanikařte když se po odkliknutí ihned nezobrazí. Po přečtení budou uveřejněny :) Děkuji za pochopení

Používá technologii služby Blogger.
© ANGEL INSPIRATION. Design by Fearne.