Vůně vanilky a jablek, která vás dostane do kolen

neděle 27. září 2015

Andělské jablečné pyré... Dobrota, kterou si poslední dva dny plníme břicha a stále nemáme dost.
Kdo se ptal na recept, může jej najít níže a pořádně si poté pochutnat. :) Já osobně ho přidávám do jogurtu, krupicové kaše nebo se jej dopřeji jen tak samotné. Zde se meze prostě nekladou.

Na přípravu andělského jablečného pyré potřebujeme:

- 2 kila jablek, nejlépe těch ze zahrádky
- vanilkový lusk
- třtinový cukr
- skořici
- šťávu z dvou citrónu

A teď se pustíme do vaření, které není vůbec složité.
Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jadřince a nakrájíme na malé kostky. Vše dáváme do mísy kde máme již vymačkanou šťávu z dvou citrónu. Pokaždé když vložíme nakrájená jablka do mísy, pořádně zamícháme, předejdeme tak zhnědnutí. Když máme nakrájeno, dáme do velkého hrnce cca 50 - 70 dkg třtinového cukru
a 200-250 ml vody a necháme přijít k varu a necháme cca 10 min vařit.

Následně přidáme jablka, vanilkový lusk a skořici. Ztlumíme sporák a zlehka dusíme za občasného míchání do změknutí. Některé kousky se úplně rozvaří, jiné zůstanou, nezoufejte, vážně to tak má být. :) Poté odstraníme ze sporáku a dáváme do dobře vymytých sklenic. Nezapomeňte vyjmout vanilkový a skořicový lusk.
Po naplnění dáme vzhůru nohama a necháme vychladnout. Není potřeba sterilizovat.

Já osobně dávám poté do ledničky, po otevření doporučuji do cca 5 dní zkonzumovat. :)




Přeji dobrou chuť :* Dejte mi pak vědět jak pyré chutnalo.

7 komentářů

  1. Téda, tohle je fakt mňam i na pohled! (:

    Have a LOVELY start to the new week! xo
    Love, Suzy ( ˘ ³˘)♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu podávat kojenci místo přesnídávky? Vypadá to skvěle :) Líba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Líbo, určitě bych se toho nebála, omezila bych ale cukr a skořici na minimum. :) první to udělej z pár jablek a uvidíš...

      Vymazat
  3. Dělám to velmi podobně a miluju to! Většinou to ještě propasíruju, abych měla přesnídávku =)

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem dovařila dvě skleničky. Místo skořice, kterou nemám ráda, jsem přidala citronovou kůru a podle toho, jak jsem ochutnávala při vaření, to určitě není naposledy, co jsem to vařila. Moc velká dobrota ;o)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, všechny pilně před zveřejněním čtu.

Komentáře jsou moderované, takže nepanikařte když se po odkliknutí ihned nezobrazí. Po přečtení budou uveřejněny :) Děkuji za pochopení

Používá technologii služby Blogger.

Latest Instagrams

© ANGEL INSPIRATION. Design by FCD.