Sladké mámení ...

sobota 5. prosince 2015

Tyto adventní víkendy miluji. Snažím se vždy alespoň na chvilku vypnout a naladit se na vánoční atmosféru, která je poslední roky velmi hektická. A i přesto, že práce je stále mnoho, najdeme si doma čas usednout ke stolu a plánovat co budeme péct, vařit či tvořit. Nikdy jsem na pečení moc nebyla neboť vše obstarala babička, teď máme ale pomocníka, který odvede půlku práce za nás. Původně jsem kuchyňského robota brala za nadbytek, který v kuchyni nepotřebuji. Po prvním použití tohoto krasavce jenž patří do kolekce "Sencor Pastels"jsem ale změnila názor. :) Oceňuji rychlost, jednoduchost ovládaní a množství nástavců. Najednou u šlehání bílku na pusinky netrávím hromadu času a mohu mezitím vymalovat opici, kterou Sebík v omalovánce prostě malovat nechce. Dnešek jsme tedy společně věnovali domácímu Rafaelu a pusinkám. Pustili jsme si k tomu hudbu, zároveň vařili rizoto a užívali si paprsky slunce, které se umístili na pár hodin v našem bytě.

Pokud patříte mezi milovníky kokosu, nenechá vás následují recept v klidu a už zítra poletíte do obchodu pro Salko, kokos a mandle. Nic jiného totiž nepotřebujete. :) K Salku pomalu přidáváte kokos (cca 2/3 sáčku) a poté tvoříte kuličky do kterých vkládáte mandle. Následně obalíte ve zbylém kokosu. Pak už šup do ledničky a noční tajné ochutnávání může začít.

U nás jsem to většinou já kdo takhle šmejdí. :) Ačkoliv sladké moc nemusím, tento kousek je velmi návykový a nejde přestat dokud není miska v lednici prázdná.
 Co se týče pusinek, hledala jsem ten ideální poměr bílků a cukru velmi dlouho. Nakonec jsem ho našla a hodlám se o něj podělit. Pokud děláte pusinky jinak, napište mi do komentáře, ráda vyzkouším.

A kolik toho vlastně potřebujeme? Na 4 bílky jde o jeden hrníček cukru, nejlépe takového, který si den předtím dochutíte vanilkovým luskem. Pusinky jsou pak mnohem více chutnější. :)
Bílky vyšleháte a pomalu za stálého míchání přidáváte cukr. Právě u tohoto šlehaní jsem toho nového bílého krasavce oslavovala. Vše to šlo tak nějak samo a já mohla v klidu pokračovat s omalovánkou, která má snad milion stran zvířat, které Sebík odmítá vymalovat. :)

Vyšlehanou hmotu poté dáte do klasického sáčku, ustřihnete roh a tvoříte pusinky na pečicím papíru. Pak už jen šup do trouby na cca 1, 5 hod na 100 stupňů a hotovo.

No upřímně se přiznám, že už nyní je půlka dnešního tvoření v žaludcích celé rodiny, takže příští víkend to vidím na další várku. :) A co pečete vy, máte nějaké jednoduché a rychlé recepty na cukroví? Ses s ním, ráda vyzkouším něco nového.
FOLLOW ME

3 komentáře

  1. Lucinko mohu se zeptat na tveho noveho společnika,ci ti pomohl s pusinkami ??? O jakou značku a tip jde. Je super kdyz se takhle podeliš o zkušenosti. Diky ti. Jinak ja nejak pečeni nestiham,snad přišti vikend 😢. Krasne svatky a Diky Gaba

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam.. Oba receptíky mám velmi ráda :))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, všechny pilně před zveřejněním čtu.

Komentáře jsou moderované, takže nepanikařte když se po odkliknutí ihned nezobrazí. Po přečtení budou uveřejněny :) Děkuji za pochopení

Používá technologii služby Blogger.

Latest Instagrams

© ANGEL INSPIRATION. Design by FCD.