Mini Donuts

čtvrtek 14. července 2016

Tak jo, nebudu vás napínat a níže najdete recept na ty skvělé malé, sladké a dokonalé potvůrky jenž ohromí nejen vás ale i toho s kým se je rozhodnete společně sníst. :) Já osobně na sladké moc nejsem ale sotva jsem doma pár dní jako na samotce, i žaludek začal šílet a najednou vyžaduje věci, které standardně moc nemusí.


K této lahůdce toho nepotřebujete vůbec mnoho propriet, takže nakoukněte do špajzu, věřím, že vše co bude potřeba najdete. Tak jdeme na to. :)

Potřebujeme:
250 g hladké mouky
120 g mléka
50 g cukr krystal
50 g másla
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
špetku soli

V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mléko a olej a odstavíme, hlavně nevaříme. Důležité je pro nás rozpuštění másla. V míse zase smícháme všechny sypké přísady a poté přidáme směs másla, mléka a oleje. Necháme pár minut odležet a mezi tím si dáme na pánev větší dávku oleje.
Vytvoříme v ruce malé donuts, vložíme do pánve a hlídáme.

Je to za pár minut, takže nikam nechodit, ani na záchod. Prostě to musíte hlídat a basta.
Po zhnědnutí je vytáhnete, necháte chvilku vychladnout a obalíte v směsi krystalového, vanilkového a skořicového cukru. Pak už jen s hrdostí nazdobíte na talíř a můžete si pohladit své ego.
Doporučuji podávat s miskou marmelády nebo nutelly.


Pokud se do nich pustíte, určitě se pak pochlubte - #kuchtimesluckou


14 komentářů

  1. Mňamka, a je to fakt jednoduché! Asi se do toho zítra pustím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduché jako facka, určitě vyzkoušej a dej mi vědět. Věřím, že budou chutnat.

      Vymazat
  2. Vypadají úžasně! já zasejc sladké můžu, ale spíš zdravější varianty, nicméně bych se koblížkům asi nebránila ;) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Super, v sobotu mame grilovaci akci a ja si lamala hlavu co donesu. Vse vyreseno, budou mini koblizky ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se budou všichni olizovat, tedy i když maso je maso :D

      Vymazat
  4. Vypadají úžasně! Jaký olej jsi na to smažení použila? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jitko, děkuji. Na smažení i do těsta jsem použila slunečnicový olej. :)

      Vymazat
    2. My to dělali i s řepkovým a okey :)

      Vymazat
  5. Vypadají božsky! :D Recept ukládám a budu je muset někdy zkusit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem musela vyzkoušet! Ale takové jako ty je nemám. Až je budu dělat příště, potřebovala bych poradit, jestli je spíš hodit do rozpáleného oleje a dělat je tak minutku, nebo je dělat pomalu při menší teplotě. Děkuji za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodit do rozpáleného oleje, ale na nějaký střední stupeň. Dala jsem to na maximum, začaly černat a uvnitř nebyly dodělané. Při tom středním byly dokolané a hotové za pár minut.

      Vymazat
  7. Jaj! To zas bude přítel pindat, že tloustne! :D přesně takovýhle články číst nemůžu, protože to pak všechno musím vyzkoušet. :D .. Ale děkuju za něj:) ikdyž taky bych upřednostnila nějakou zdravější verzi. Možná si to zkusim upravit k obrazu svému. :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, všechny pilně před zveřejněním čtu.

Komentáře jsou moderované, takže nepanikařte když se po odkliknutí ihned nezobrazí. Po přečtení budou uveřejněny :) Děkuji za pochopení

Používá technologii služby Blogger.

Latest Instagrams

© ANGEL INSPIRATION. Design by FCD.